Welkom in Groningen!

Naast onze vaste kaart serveren wij regelmatig wisselende seizoensspecials,
dagverse soepen en visgerechten, de Catch of the Day.

Onze medewerkers vertellen u graag meer over deze specials.
 
Gerechten met (V) zijn vegetarisch.
Informeer naar de mogelijkheden voor een glutenvrij dieet, lactose-intollerantie of andere dieetwensen.

Om te beginnen

Broodplank   5,50

boter | olijfolie | zeezout

Soepen

Mosterdsoep   6,50

spek | prei 

Soep van de dag   6,50

Voorgerechten

Buikspek   7,90

koolsla | BBQ-saus

Carpaccio   9,50

bundelzwam | rode ui | Parmezaan | truffelmayonaise | rucola

Makreel   8,50

karnemelk | gerookte eierdooiercreme | dille

Ceviche   9,60

zeebaars | mandarijn | groene kruiden | rode ui

Knolselderij   7,50

zoete aardappel | truffelaardappel | bundelzwam | za’atar

Hoofdgerechten

Kabeljauw *   21,50

tom kha kai | paksoi | peultjes | koolrabi

Catch of the day   dagprijs
Eendenborst   19,50

pommes dauphines | rode kool | spruitjes | jus

Schotse biefstuk *   21,50

pastinaak | koningsoesterzwam | truffelvinaigrette

Varkenshaas   16,50

satesaus | kroepoek | groenten zoet-zuur

Spareribs   18,50

knoflook | chilisaus

Seizoensspecial   dagprijs
Vegaburger   14,50

tomaat | augurk | kaas | thousand island dressing

Pompoenrisotto   15,50

peultjes | gepocheerd ei | Parmezaan krokant

* meerprijs in het menu 3,00

Desserts

Parfait   6,50

tonkabonen | crumble van chocola |chocolademousse

Tarte tatin Paul Bocuse   7,00

kaneelijs

IJs van Italini per bol    1.50

met slagroom + 0.50
met warme chocoladesaus + 0.50
met vers fruit + 2.50

Smaken

roomijs: vanille, pure chocolade, sinaasappel-yoghurt, karamel-zeezout
sorbetijs: groene appel, citroen, bosvruchten, mango 

Cheesecake huisgemaakt   3,50
Brownie huisgemaakt   3,00

MENU   32,50

* voorgerecht naar keuze
* hoofdgerecht naar keuze
* zoet afscheid

meerprijs kabeljauw en schotse biefstuk +3,00

Filmdiner   32,50

Wist u dat wij in samenwerking met Pathé ook het Filmdiner aanbieden?
Lekker eten en daarna naar de film!

voorgerecht, hoofdgerecht + film

of

hoofdgerecht, dessert + film

Kijk op Filmdiner voor meer informatie en reserveren.

Kerst en Oud&Nieuw

24 december open
25 december gesloten
26 december open

31 december keuken gesloten om 20 uur
01 januari geopend vanaf 17 uur

WINTERMENU

3 gangen € 32.50
4 gangen € 38.50

VOORGERECHTEN

Wildterrine

hert | wild zwijn | kool |
peterselie-wortelpuree | cranberrysaus

Snert

rookworst | roggebrood | katenspek

Gebakken coquilles

gekarameliseerde witlof |
saus van strandkrabbetjes

Geglaceerde spruitjes

parmezaan | aardappelkaantjes | schorseneren

HOOFDGERECHTEN

Hertensukade

aardappelpuree | boerenkool | romanesco |
hazelnoot | enoki | VOC jus

Zeewolf in groene kruidenkorst

groene asperge | sugar snaps | koolrabi | mosselbouillon

Tarte tatin met geitenkaas

walnoten | rode ui | port | tijm

NAGERECHTEN

Speculaas tiramisu

koffiegrenache | vanille-ijs | crumble

IJskoud afscheid

keuze uit drie soorten ijs

Kindermenu

Biefstuk   10,50

met frietjes, groente en appelmoes 

Kabeljauw  10,50

met frietjes, groente en appelmoes 

Broodje hamburger  7,50

met frietjes 

Broodje vegaburger  6,50

met frietjes 

Pannenkoek  4,00

met suiker of stroop 

Kroket of frikandel   6,00

met frietjes en appelmoes 

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een aardappelgerecht of frites en een salade. Uitzonderingen zijn pasta’s, maaltijdsalades en de gerechten die geserveerd worden met rijst.

Allergenen

Heeft u een allergie of dieetwensen?
Meld het ons! Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot een van onze medewerkers.

RESERVEREN

U kunt reserveren
Via e-mail: info@grandcafegroningen.nl
of telefonisch via 050-364 00 81.

 

Reserveer een tafel via email