Iedere maand maken wij een speciale menukaart met het aanbod en de seizoenen als uitgangspunt. En we kiezen ieder seizoen een echte seizoensspecial. Voor 28,50 stelt u zelf een driegangenmenu samen uit ons maandmenu en de specials. Naast deze wisselende kaarten hebben we uiteraard onze vertrouwde brasseriekaart met een aantal klassiekers en onze beroemde saté en spare ribs.

ER ZIJN WEER
ASPERGES!

Voorgerecht

Voorjaarssalade
van gegrilde asperges
€ 7,50

Hoofdgerechten

Asperges op klassieke wijze

met beenham

€ 18,5
—–
Asperges met zalm

en kervelroomsaus

€ 20,5

(meerprijs in het maandmenu € 2,00)

HEERLIJK BIJ
DE ASPERGES

Wijntip

Grüner Veltliner, Allram, Oostenrijk

Grüner Veltliner is een boeiende wijn omdat er tegenpolen in worden verenigd: rijp fruit en tintelfrisse zuren, sappige abrikoos en strakke citroen, zoete peer en zilte mineralen. In zijn geheel is het vooral een verfrissende, aromatische wijn die verrukkelijk is om zo te drinken en die ook heerlijk smaakt bij de asperges.

4,8 | 24,5

 

Biertip

Urthel Saisonnière

Dit seizoensbier is een unieke combinatie van Saison en witbier. De blonde en onweerstaanbare Saisonnière (Seiseke in België) is een sprankelend gouden, licht troebele maar uiterst frisse doordrinker van 6% met een stevige ‘bite’. Past zeer goed bij een klassiek aspergegerecht en werd in 2014 dan ook verkozen tot aspergebier.

4,3

MAAND
MENU
MEI

Voorgerechten

Haringtartaar

met rode biet, appel, bieslook en dillecrème, geserveerd op roggebrood

6,9
—–
Filodeegtaartje

gevuld met spinazie, geitenkaas, sesamzaad
en rozijnen

6,2
—–
Beef teriyakispiesjes op noodles

met lente-ui, rode peper en gele wortel

7,8
—–
Proeverij van
voorgerechten
10,5

Combinatie van een aantal voorgerechten
*meerprijs in het maandmenu   3

Hoofdgerechten

Zwaardvisfilet van de grill

met salsa verde en seizoensgroente

17,6
—–
Gemarineerde lamsrack op Griekse wijze

met zachtromige fetasaus

19,5
—–
Gevulde courgette

met couscous, haricots verts en kerstomaatjes, geserveerd met mangochutney

16,5
—–
of de seizoensspecial

Dessert

Zoet afscheid

proeverij van diverse desserts

8,5

Drie gangen
menu 28,5

Stel zelf uw menu samen uit het maandmenu en de seizoensspecials

Brasseriekaart

Soepen

Groninger mosterdsoep (v)  5,5

met spekreepjes en bieslook

Thaise kippensoep    5,5

kokosmelk, paprika, bieslook

Soep van de week   5,5

vraag onze medewerkers naar de soep van de week

Voorgerechten

Broodplank  (v)  5,5

met kruidenboter, hummus en tapenade

Rundercarpaccio   9

met aceto balsamicosiroop, rucolapesto, grana padano en pijnboompitjes

Garnalenkroketjes   9

met gefrituurde peterselie en citroenmayonaise

Geitenkaaskroketjes  (v)  8

met zongedroogde tomaatjes en vijgenchutney

Hoofdgerechten

Black Angus sukadesteak   18,9

met gebakken bospaddestoelen en een jus van gepofte knoflook 

Brochette van ossenhaas    18,5

met groenten uit het seizoen en siroop van rode wijn

Varkenssaté    16

gemarineerde varkenshaas met kerrieboontjes en satésaus

Spareribs    17,5

huisgemarineerde spareribs met knoflook- en cocktailsaus; naar keuze pittig of normaal gelakt

Gegrilde kipspiesjes   16,7

met citroen, knoflook en tijm, geserveerd met tzatziki

Catch of the day    dagprijs

vraag onze medewerkers welke vis we vandaag hebben binnengekregen.

Gevulde portobello  (v)   16,5

met zongedroogde tomaatjes, feta, groene asperges, noten en brie

Pasta van de week    13,5

vraag onze medewerkers naar de pasta van deze week

Maaltijdsalades

Cajun kip    10,9 | 13,9*

met in port gemarineerde meloen, walnoten, witlof en appelvinaigrette

Garnalen en
gerookte makreel   11,9 | 14,9*

met komkommer, appel, bleekselderij en yoghurt-dille dressing

Warme
geitenkaas  (v)  10,9 | 13,9*

met walnoten, honing, croutons en vinaigrette

Onze maaltijdsalades worden geserveerd met brood.
*Prijs voor een kleine portie | grote portie

Desserts

IJs per bol    1.5

met slagroom + 0.50
met warme chocoladesaus + 0.50
met vers fruit + 2.50

Smaken

roomijs; vanille, chocolade, malaga, sinaasappel-yoghurt
sorbetijs; citroen, meloen, groene appel, aardbei 

Huisgemaakte appeltaart 3,25

met slagroom +0,50
met vanille-ijs +1,50

Huisgemaakte cheesecake 3,5

wekelijks wisselende smaken

Huisgemaakte brownie  3

Kindermenu

De meeste van onze hoofdgerechten zijn ook in kinderporties te bestellen.
Vraag naar de mogelijkheden.
Prijs per kind (max. leeftijd 12 jaar)

9,5

Gerechten met een (v) zijn vegetarisch of kunnen vegetarisch worden aangeboden.

Onze hoofdgerechten (met uitzondering van pasta’s en maaltijdsalades) worden geserveerd met Provencaals gekruide aardappeltjes uit de oven of frites, en een salade.

Allergenen

Heeft u een allergie of dieetwensen?
Meld het ons!
Wij overleggen graag met u wat de mogelijkheden zijn.

RESERVEREN

U kunt reserveren
Via e-mail: info@grandcafegroningen.nl
of telefonisch via 050-364 00 81.

Wilt u reserveren voor dezelfde dag? Dan graag even bellen!
Reserveringen voor dezelfde dag die via email binnenkomen kunnen wij helaas niet garanderen.

Reserveer een tafeltje